Gunnarsberga

Om Gunnarsberga och skapandet...

Gårdsbutiken håller öppet enligt överenskommelse.
Du är hjärtligt välkommen att ta kontakt.

Företaget Gunnarsberga drivs från en röd bondstuga vid foten av en bergsknall i Sundby, Österbotten, Finland. Ett pytteberg som kallas just Gunnasberget.
Vad jag (Ingela) inte visste då jag registrerade mitt företagsnamn för nio år sedan var att det egentligen inte ska finnas något R i namnet.
Men nu finns det ju det och så blev det Gunnarsberga.

Jag som driver Gunnarsberga heter Ingela Nyman och jag är uppvuxen i Socklot, Nykarleby och såg dagens ljus någon gång i slutet på sjuttiotalet. Från tidig barndom var drömmen att en dag att bli författare eller cirkusartist, men vägen blev en smula kringelikrokig.
Kreativ har jag alltid varit men jag blev varken författare eller cirkusartist, inte än iallafall.
Men visst kanske vi kan kalla dialektordkonsten till någon slags författarskap?
Eller som jag brukar säga ibland, jag är ordkonstnär.

Även om fotografierna och kortproduktionen är ett av de ben som firman stått på från begynnelsen tror jag att de flesta som hittar in här, letar just dialektprodukterna?
Det började med en stopp stann stedi tavla och en väälkomi ti åss, jäär städas int e så tykält, för cirka sju år sedan. Sen har den bara fortsatt av farten.

Jag hade aldrig en tanke på någon slags kulturarbete som många sagt åt mig att jag gör, utan det är ren och skär bokstavs- och ordkärlek i mig som får mig att leka med orden.

Och när jag får se leénde och skrattande kunder - DÅ känner jag, att jag har en sann mening och glädje med mitt jobb. Cirkeln är sluten när glädjen kommer i retur.

Så tack till dig som tittar in, oavsett om du vill bara läsa och le, eller handla någonting, så hoppas jag att du ska få gå härifrån gladare än du kom.

Finns det frågor, välkommen att höra av dig.
Hälsningar Ingela

Gårdsbutiken brukar hålla öppet jul och sommar men i dessa tider är ingenting normalt. Vi hänvisar istället till att handla via webshopen eller hos våra återförsäljare av dialektprodukterna (Sunds Trädgård och Sunds Blommor i Jakobstad, Herlers Bokhandel i Nykarleby, Petterssons Trädgård i Esse, Lindell Flowers i Karleby)
Självklart får man komma på besök, en eller små grupper är hjärtligt välkomna, men boka in er först. ;)